Monday, April 7, 2014



Ingrediente coji:

  • 100 ml lapte, 
  • 100 gr tarate ovaz, 
  • 2 oua,
  • un praf sare.

Ingrediente crema vanilie:

  • 200 ml lapte degresat, 
  • 3 linguri indulcitor, 
  • 2 linguri amidon, 
  • esenta vanilie.

Ingrediente glazura: 

  • 50 ml smantana 4% grasime, 
  • o lingurita cafea solubila sau cacao degresata, 
  • 2 linguri indulcitor.

Preparare coji:
Laptele se fierbe, se adauga taratele si sarea, amestecandu-se continuu, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale pe rand, mixandu-se bine pentru a fi incorporate. Aluatul rezultat se pune intr-un pos si se formeaza cu el bastonase pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 30-40 minute. Apoi cojile se lasa la racit dupa care se taie in doua pentru a fi umplute.

Preparare crema:
Laptele rece se amesteca cu amidonul, indulcitorul si esenta de vanilie, dupa care se pun pe foc,  amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit.
Prepararea glazurii:
Smantana se amesteca cu cafea sau cacao si cu indulcitorul si se pune pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.

Montare:
Cojile se umplu cu crema si deasupra se pune glazura.


Eclere Dukan cu cacao

Tagged: , ,

1 comment:

  1. Buna; smantana 4% - imi poti spune marca sau de unde ai cumparat-o?

    ReplyDelete