Ingrediente coji:
- 100 ml lapte,
- 100 gr tarate ovaz,
- 2 oua,
- un praf sare.
Ingrediente crema vanilie:
- 200 ml lapte degresat,
- 3 linguri indulcitor,
- 2 linguri amidon,
- esenta vanilie.
Ingrediente glazura:
- 50 ml smantana 4% grasime,
- o lingurita cafea solubila sau cacao degresata,
- 2 linguri indulcitor.
Preparare coji:
Laptele se fierbe, se adauga taratele si sarea, amestecandu-se continuu, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale pe rand, mixandu-se bine pentru a fi incorporate. Aluatul rezultat se pune intr-un pos si se formeaza cu el bastonase pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 30-40 minute. Apoi cojile se lasa la racit dupa care se taie in doua pentru a fi umplute.
Preparare crema:
Laptele rece se amesteca cu amidonul, indulcitorul si esenta de vanilie, dupa care se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit.
Prepararea glazurii:
Smantana se amesteca cu cafea sau cacao si cu indulcitorul si se pune pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.
Montare:
Cojile se umplu cu crema si deasupra se pune glazura.
Eclere Dukan cu cacao
Buna; smantana 4% - imi poti spune marca sau de unde ai cumparat-o?
ReplyDelete